tiistai 11. maaliskuuta 2014

Muutama työläinen pihalla, loput vielä pesien lämmössä






Viikonloppuna oli kevään toistaiseksi lämpimintä, vaikkei sitä kaikkialla välttämättä huomannutkaan kolean tuulen ja runsaan pilvisyyden vuoksi. Rengossakin viikonlopun pihahommiin sai varustautua kunnon talvivaatetuksella ja kylmä tuli silti. 

Mökkipihallamme olevista pesistä jokunen työläinen uskaltautui ulos lentelemään, kun taas tämä (orja)työläinen hääräsi molempina päivinä pesäkaluston kimpussa tukevasti saappaat maankamaralla – eivätkä ne työt siihen loppuneet… 

Painepesuri oli ahkerassa käytössä kevytpesien kalustoa puhdistaessani ja desinfiointiin käytin Virkon S:ää, joka lienee ainakin tällaisen ”sohelomman” käyttäjän käsissä turvallisempi vaihtoehto kuin perinteinen lipeäliuos. Puupesien puhdistus viimeisteltiin liekittämällä, toki kauempana kevytpesistä. 

Pari vajaata työpäivää tuli tällä kertaa tehtyä kahden ihmisen voimin. Kuinkahan moni tarhaaja muuten muistaa laskea myös kaikki nämä talvikauden ”harrastukset”, kaluston uusimiseen ja kunnostamiseen menevän ajallisen ja taloudellisen panoksen miettiessään hunajan hinnoittelua tai pesäkohtaisesti kuluvaa työmäärää?

Eilen eli maanantaina satuin näkemään TV1:n Prismassa esitetyn ohjelman ”Mitä eläimet ajattelevat?”. Ohjelman tyyli ei ehkä ollut ihan suomalaiseen makuun mutta mehiläisiin liittyvä osio oli todella mielenkiintoista katsottavaa ja kuunneltavaa. Parven yksittäisten mehiläisten käyttäytyminen uuden kodin valinnassa, parvikavereiden houkuttelussa ja viestityksessä oli suorastaan jännää! Ohjelma on näköjään tarjolla Areenassa vain kuusi päivää. Kannattaa katsoa, jos mahdollista – mehiläisosio alkaa noin 35 minuutin kohdalta.

Muutaman päivän päästä olisi sitten toiseksi viimeinen teoriapäivä peruskurssillamme. Vuorossa ovat silloin loppukesän ja syksyn työt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti